Couperose/roodheid

Laserbehandelingen

close menu

Couperose/Roodheid

Wij behandelen alle facetten van couperose:

  • fijne adertjes gelaat
  • algemene roodheid gelaat
  • erythrosis colli=halsroodheid
  • rhinophyma of aardbei-neus

In de oppervlakkige lederhuid zijn talrijke kleine haarvaatjes. Deze zijn in normale omstandigheden gesloten. Bij temperatuursveranderingen, inspanningen, stress, … kunnen deze vaatjes dilateren (uitzetten), waardoor een rode gelaatskleur ontstaat. Bij personen die gevoelig zijn om couperose te ontwikkelen, ontstaat die dilatatie van de haarvaatjes eerst onder invloed van lichtere uitlokkende factoren zoals warme dranken en voedsel, bepaalde kruiden, alcohol, … Na een tijd blijven de haarvaatjes continu uitgezet, wat de fijne adertjes en de algemene roodheid in het gelaat verklaart. Meestal is deze gevoeligheid familiaal bepaald. Zon en zonnebank kunnen dit bevorderen.

Clarity-II-no-wheels__ScaleWidthWzc2OF0

Is de behandeling pijnlijk?
Men ziet een fel oplichtend licht en een gevoel van rekkertjes die afgeschoten worden op de huid.

Wat mag men verwachten na de behandeling?
Gedurende enkele dagen zal men een meer uitgesproken roodheid en zwelling bemerken ter hoogte van de behandelde zone. De huid kan ook wat gevoeliger zijn.

 

Onze praktijk beschikt over een IPL laser én de Clarity II. Door de aanwezigheid van beide lasers kunnen wij iedere patiënt een zeer persoonlijk behandelingsplan voorstellen. 

 

De laserbehandeling moet 3 maal uitgevoerd worden met 6 tot 8 weken tussentijd en nadien een jaarlijks herhaling. De eerste 3 behandelingen wordt er behandeld naar de grootste noden van de huid; roodheid, pigment, collageenstimulatie, verwijde poriën… Het volledige gelaat krijgt een ware opfrisbeurt.

Voor meer informatie kan u terecht op 09/226 19 16 of kom vrijblijvend op een consultatie.