Botox: rimpelbehandeling en overmatig zweten

Esthetische behandelingen

close menu

Rimpelbehandelingmet spierontspanners

Wat is een spierontspanner ?

Een spierontspanner is een natuurlijk gezuiverd eiwit afkomstig van de bacterie clostridium botulinum.

Deze wordt sinds vele jaren gebruikt bij therapeutische en cosmetische toepassingen, onder andere als spierontspanner en anti-rimpel toepassing, en is ook al ruim dertig jaar een succesvolle en veilige techniek voor de behandeling van zenuwtrekken en hoofdpijn door spierkrampen.

Merknamen van wijdbekende producten, die samengesteld zijn op basis van dit eiwit, mogen wettelijk niet meer vernoemd worden.

Contacteer daarom uw dermatoloog indien u meer informatie wenst.

Hoe werkt een spierontspanner?

De spierontspanner blokkeert de prikkeloverdracht van zenuwen naar spieren, waardoor de activiteit van de spieren afneemt of stil komt te liggen.

Gelaatrimpels ontstaan door overactiviteit van de onderliggende spieren. Door in deze spiertjes een kleine hoeveelheid spierontspanner in te spuiten, gaan deze zich ontspannen zodat de rimpels in de huid verdwijnen. De injecties zijn volkomen veilig en vrijwel pijnloos.

Er is geen verdoving nodig. Onmiddellijk na de behandeling kunt u weer naar huis om uw dagelijkse activiteiten te hervatten.

Welke zones komen in aanmerking voor een huidverjonging met een spierontspanner?

Spierontspanners verminderen de dynamische rimpels terwijl fillers een middel zijn om statische rimpels op te vullen.

Het herhaaldelijk fronsen van de wenkbrauwen leidt tot diepe, blijvende rimpels. Deze hinderlijke rimpels geven een streng uiterlijk. Indien deze expressie rimpels nog niet permanent aanwezig zijn is een injectie met spierontspanners de meest efficiënte manier om ze te verwijderen.

De horizontale lijnen aan het voorhoofd of “denkrimpels” zijn een zeer goede indicatie voor een behandeling met spierontspanners. Door een eenvoudige prik kunnen deze voorhoofdrimpels verwijderd worden waardoor u er veel ontspannender uitziet.

Deze waaiervormige fijne expressie rimpeltjes aan de zijkanten van de ogen worden veroorzaakt door te glimlachen en te lachen. Ze verschijnen ook reeds op vroege leeftijd. Met een relatief kleine dosis spierontspanner verkrijgt men een optimaal resultaat. U zal hierdoor een jeugdiger uitzicht krijgen.

Wenkbrauwlift, rimpels van de bovenlip, afhangende mondhoeken, rimpels onder de ogen, bunny lines, gespannen kin (pitted chin), halsrimpels, gummy smile…

Overmatig zweten

Spierontspanners blokkeren het ‘zweetsignaal‘ tussen de zenuwtjes in de huid en de zweetklieren. De zweetproductie neemt dan sterk af of stopt. Het effect houdt een aantal maanden aan, daarna neemt de zweetproductie weer langzaam toe. Er groeien dan namelijk weer nieuwe zenuwuiteinden aan om de geblokkeerde zenuweinden te vervangen. De behandeling wordt uitgevoerd bij overmatig zweten in de oksels. De behandeling is nauwelijks pijnlijk en het effect houdt relatief lang aan.

De tweede behandeling wordt aangeraden na 6 à 12 maanden.

Botox: rimpelbehandeling en overmatig zweten

Prijslijst

Rimpelbehandeling met spierontspanners / BOTOX

Wij werken enkel met de meest veilige en hoogwaardige injectables die er bestaan, en gebruiken steeds referentieproducten zoals Botox ® en Bocouture ®. Dit is voor ons een essentiële voorwaarde.

Esthetische behandeling met spierontspanners / Botox1 zone150 euro
2 zone250 euro
3 zone350 euro
Kleine zone (bunny lines,putjeskin,afhangende mondhoeken)50 à 75 euro
Spierontspanner tegen okselzweten450 euro

Wij werken enkel met de meest veilige en hoogwaardige injectables die er bestaan, en gebruiken steeds referentieproducten zoals Botox ® en Bocouture ®. Dit is voor ons een essentiële voorwaarde.

De overheid verbiedt het plaatsen van voor en na foto’s van behandelingen met rimpelvullers of spierverslappende middelen op een website. Voor meer informatie kan u terecht op 09/226 19 16 of kom vrijblijvend op een consultatie.