Laserbehandelingen

close menu

Littekens en striemen

INFINI

De Infini is een gefractioneerd radiofrequentie toestel met hoge intensiteit door middel van micro-naalden of microneedling. Het systeem kan worden aangewend voor alle problemen mbt. huidkwaliteit en huidtextuur

  • fijne rimpels
  • huidverslapping
  • striemen
  • (acné) littekens

Door de regelbare diepte van de naalden, die tot 3,5 mm diep kunnen penetreren, wordt de huid tijdens één sessie op meerdere lagen benaderd om een drie-dimensioneel resultaat te bekomen.

De warmte die afgegeven wordt in de verschillende huidlagen activeert het herstelmechanisme van de huid, en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, waardoor de huid zichzelf ten dele vernieuwd.

Kenmerkend voor de Infini is zijn kop met 49 super dunne naaldjes die op de punt na met goud geïsoleerd zijn. Dit zorgt ervoor dat de warmte enkel in de diepte wordt afgegeven, en dat de huid aan de oppervlakte intact wordt gelaten. Op die manier kan de downtime beperkt gehouden worden, en kunnen de dagelijkse activiteiten vrij snel weer opgenomen worden. Naargelang van de intensiteit waarmee gewerkt wordt kan de zwelling en de roodheid iets langer aanhouden.

Om de downtime tot een minimum te beperken passen wij onmiddellijk na de behandeling LED-therapie toe.

Deze behandeling moet gemiddeld 3 keer herhaald worden met een periode van 6 tot 8 weken tussen elke behandeling.

Het definitieve resultaat is zichtbaar 3 maanden na de laatste behandeling.

Gefractioneerde CO2 laser

Littekens en striemen kunnen zowel wat betreft kleur, indieping of verhevenheid van textuur tot 70% verbeterd worden. Dit gebeurt vnl met de FX scanner. Bij deze nieuwe gefractioneerde lasertechniek worden huiddeeltjes van 0.2 mm diameter weggelaserd. Hierdoor bekomt men een krimpeffect van het collageen.

Voorafgaand van de behandeling neemt de patiënt pijnstilling en smeert een verdovende crème. De behandeling is niet pijnloos, voelt aan als zeer fijne speldenprikjes en geeft een branderig gevoel. Dit gevoel kan maximaal enkele uren kan duren.

Deze laser vernauwt en stimuleert het litteken tot normalisering. Ook zorgt de laser voor afvlakken van het litteken oppervlak zodat het litteken minder opvalt.

Na de behandeling treedt er zwelling en roodheid op die 2 à 3 dagen aanhoudt. Nadien worden er korstjes gevormd zodat de nieuwe huid zich kan herstellen. Na 6 à 8 dagen is de huid genezen doch kan nog enkele weken wat roze zien maar dit kan worden gecamoufleerd. De normale activiteiten kunnen dus steeds verder gezet worden.

Voor meer informatie kan u terecht op 09/226 19 16 of kom vrijblijvend op een consultatie.